Voor onze Nederlandse klanten... Wij zijn maar liefst 52% goedkoper dan verhuurders uit NL - limburg en Noord-Brabant!
Lees meer  |  Sluiten

Kan een woning niet op ‘natuurlijke’ wijze drogen via ventilatie?

Bij Vochtex Bouwdrogerverhuur krijgen wij wel vaker de vraag of het niet mogelijk is om je huis op natuurlijke wijze – dus door gebruik te maken van wat moeder natuur ons biedt – te drogen.

Is het niet mogelijk om je huis op natuurlijke wijze te laten drogen?

Een aloude wijsheid in de bouwsector is dat je ‘één winter en één zomer nodig hebt om je huis te laten drogen’.

Maar die wijsheid stamt nog uit de tijd dat elk huis nog een spouw had, de ruimte tussen binnen- en buitengevel langs waar ‘natuurlijke trek’ vanzelf zorgde voor het drogen van de bouwmaterialen.

Het gebruik van bouwdrogers was dus minder ingeburgerd dan vandaag, of alvast minder in de zomer.

Tegenwoordig legt men aan nieuwbouwwoningen en grondige renovaties dermate strenge isolatienormen op dat deze natuurlijke trek niet meer gebeurt. Hoewel de buitenmuur dus nog wel onderhevig is aan de weersomstandigheden en tijdens droge zomerdagen relatief gemakkelijk droogt, is dit helemaal niet meer van toepassing voor uw binnenmuren en dus uw binnenklimaat.

Eenvoudigweg ramen en deuren openen – of ‘op klik’ zetten – is dus niet meer voldoende om uw huis te drogen, en al zeker niet in de winter. Maar ook tijdens onze Belgische zomers is het vaak slecht idee om gebruik te maken van de diensten van Vochtex Bouwdrogerverhuur. Denk maar aan de zomer van 2021 die niet bepaald een voltreffer was.

Simpelweg uw ventilatiesysteem aanzetten is ook niet voldoende omdat deze systemen niet ontwikkeld zijn om op korte termijn veel vocht aan de lucht te onttrekken zoals de bouwdrogers van Vochtex Bouwdrogerverhuur dat wel doen. Deze ventilatiesystemen zijn er eerder op gericht om op structurele wijze vervuilde en vochtige lucht in uw huis te vervangen door verse buitenlucht.

En dus gaat de aloude wijsheid van hierboven niet meer op. Bovendien kan je je de vraag stellen waarom je wel ‘één winter en één zomer’ zou wachten om je huis te drogen als wij bij Vochtex Bouwdrogerverhuur de techniek voorhanden hebben om op amper een goede maand tijd het werk te verzetten. Denk eraan dat er niks zo nefast is voor uw huis als vocht en bijgevolg schimmel. Eénmaal vocht zich in uw huis genesteld heeft zijn de gevolgen niet te overzien en na verloop van tijd rest er alleen nog maar een mechanische tussenkomst. Bovendien is vocht enorm schadelijk voor uw gezondheid en dat van uw gezin.

In plaats van dus geduldig te wachten tot uw huis op natuurlijke wijze gedroogd is, maakt u beter gebruik van bouwdrogers van Vochtex Bouwdrogerverhuur om huis op korte termijn droog én gezond te krijgen.

En, zoals u weet, als u ons materiaal huurt voor tenminste 28 dagen (of 4 weken) gebeuren zowel de levering als de installatie conform alle voorschriften geheel gratis, evenals het ophalen achteraf.

Twijfel dus niet aan de inzet van onze bouwdrogers en contacteer Vochtex Bouwdrogerverhuur vandaag nog!

OPLOSSING OP MAAT NODIG?

Indien u een oplossing op maat wenst, kan u met ons contact opnemen.

Contacteer ons vandaag nog!