Opstijgend vocht in Beek

Voor elk probleem van opstijgend vocht bieden wij een professionele oplossing!

Heeft u een vermoeden van opstijgend vocht in huis?
Hangt er een geur?  
Ziet u natte plekken op uw muren?
Brokkelt er pleister van de muren of bladdert de verf af?

Opstijgend vocht in huis heeft vele en nare problemen voor uw woning!

Vochtex pakt deze problemen op een professionele manier aan en verhelpt uw opstijgend vocht probleem.

Aarzel niet en contacteer ons voor een oplossing!

Ik wil een gratis diagnose
Bekijk onze realisaties

Vraag & antwoord

Opstijgend vocht is het gevolg van vocht dat vanuit de natte ondergrond in de muren dringt totdat de muren geheel verzadigd zijn. De stenen gaan zich volledig volzuigen met water en de onderkant van de muur begint vochtig te worden. Door de aanwezige zouten in de muren blijven de stenen vocht aantrekken waardoor uiteindelijk het pleisterwerk aangetast zal worden.

De meest voorkomende oorzaak van opstijgend vocht is een foutief geplaatste of zelfs afwezige waterkering. Hierdoor kan het vocht ongehinderd in de stenen en voegen omhoog trekken met alle gevolgen van dien.

Ook een foutieve opbouw van de muren is een vaak voorkomende oorzaak van opstijgend vocht.

De muuropbouw zorgt er dan voor dat er een verbinding gemaakt wordt waarlangs het vocht in de muren kan omhoog trekken. Een mooi voorbeeld hiervan is wanneer men een aanbouw laat plaatsen aan de bestaande woning die boven het waterkeringsniveau geplaatst wordt of klinkerwerken die boven het waterkeringsniveau uitkomen.

Ook oude woningen zijn heel gevoelig voor opstijgend vocht. Ze zijn vaak nog zonder spouw opgetrokken. De gebruikte stenen zijn van nature uit al poreus en door het verouderen worden ze nog poreuzer. Hierdoor kan het water heel gemakkelijk omhoog trekken in de muren.

Opstijgend vocht heeft verschillende gevolgen die van vervelend tot zeer ernstig zijn voor uw woning alsook voor uzelf.

Gevolgen voor uw woning:

Doordat de muren verzadigd zijn van vocht, is dit een ideale plaats voor schimmels om te groeien.
Schimmels hechten zicht vast aan alle ruwe en poreuze oppervlakken.
Al het pleisterwerk, behang, hout en andere afwerkingsmaterialen zullen onomkeerbaar worden aangetast. Hierdoor zullen ze steeds zwakker en zwakker worden met alle gevolgen van dien.

Een ander gevolg dat snel zichtbaar zal zijn, is loskomend behang en afbrokkelend pleisterwerk. De reden hiervoor is dat de ondergrond geen hechting meer biedt voor het behang en pleisterwerk door al het aanwezige vocht.

Ook houten onderdelen zijn gevoelig voor vocht. Het vocht zal er na verloop van tijd toe leiden dat de houten onderdelen van uw woning gaan rotten.

Gevolgen voor uzelf:

Hierboven hebben we al gelezen dat schimmels slecht zijn voor uw woning, maar ze zijn ook zeer schadelijk voor uzelf. De schimmels verspreiden namelijk niet-zichtbare sporen die absoluut niet goed zijn voor de gezondheid. Deze sporen kunnen leiden tot allerlei gezondheidsklachten zoals hoesten, benauwdheid en problemen met de luchtwegen

Opstijgend vocht kan op tientallen verschillende manieren bestreden worden. Toch wordt er in de praktijk meestal gebruik gemaakt van muurinjecties. De reden hiervoor is dat deze methode bij alle muren toegepast kan worden en dat het daarnaast ook de goedkoopste oplossing is.

Bij muurinjectie worden er over de gehele lengte van de vochtige muren gaten geboord.
Vervolgens worden deze gaten gevuld met een vochtwerende gel.
Na uitdroging vormt deze gel een barrière tegen het opstijgende vocht waardoor het vocht niet meer verder in de muren kan trekken.Downloads

Opstijgend vocht in Beek realisaties

Bekijk al onze realisaties
Opstijgend vocht
Water of vocht in de kelder

Bescherming opgaand metselwerk

08 september 2022
Bekijk realisatie
Opstijgend vocht

Opstijgend vocht

16 augustus 2022
Bekijk realisatie
MEER WETEN?

Haal een Vochtexpert in huis!

Contacteer ons vandaag nog!